اقامتگاه بوم گردی چیست ؟
اقامتگاه بوم گردی در ایران آن دسته از اقامتگاه هایی هستند که در محیط بومی و طبیعی و با رعایت ضوابط زیست محیطی به نحوی که با بافت تاریخی، و معماری بومی و منظر طبیعی منطقه تاسیس شوند و تعامل زیادی با اجتماع محلی دارند. در این نوع اقامتگاه ها باید به نوع اقلیم منطقه توجه ویژه ای نمود. همچنین شرایط حضور گردشگران با کیفیت مطلوب در آن محیا است.

خدمات “تهیه طرح امکانسنجی و طرح توجیهی ” مهندسان مشاور هفت شهر آریا را مشاهده نمایید …
درجه بندی اقامتگاه های بوم گردی برای گردشگران و سرمایه گذاران
اقامتگاه های بوم گردی به سه درجه، درجه یک، درجه دو، درجه سه دسته بندی میشوند. مبنای درجه بندی آنها، بر اساس امتیاز های کسب شده در ارزیابی توسط کارشناسان می باشد. فرآیند امتیاز دهی به این صورت است که ، 30 درصد از کل امتیازات مربوط به ساختمان، تجهیزات و خدمات ، 30 درصد مربوط به نیروی انسانی و ایمنی و بهداشت و 40 در صد از کل امتیازات مربوط به پایداری و رعایت اصول زیست محیطی و ابعاد فرهنگی میباشد.
سیستم امتیاز دهی برای تمام آیتم ها از صفر تا ده است. اقامتگاه های درجه سه باید از تمام آیتم ها حداقل امتیاز 1 و از میانگین تمام آیتم ها امتیاز 2 را کسب نماید. اقامتگاه های درجه دو باید از تمام آیتم ها حداقل امتیاز 4 و در میانگین کل امتیازات حداقل امتیاز 5 را کسب نماید و در نهایت اقامتگاه های درجه یک باید از تمام آیتم ها حداقل امتیاز 7 و در میانگین کل امتیازات باید حداقل 8 امتیاز باشد.

مدارک و مراحل اخذ موافقت اصولی برای اقامتگاه بوم گردی
درخواست کتبی متقاضی، ارائه اسناد مالکیت زمین، گزارش کمیته برنامه ریزی گردشگری استان، تایید موقعیت زمین و صدور موافقت اصولی توسط معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری
مراحل اخذ پروانه بهره برداری برای اقامتگاه بوم گردی گردشگری
پس از تمام شدن ساخت اقامتگاه، بر اساس درجه مورد درخواست، پروانه بهره برداری موقت 6 ماهه صادر خواهد شد. بعد از آن، واحد اقامتی باید فرآیند استاندارد سازی و تشکیل کمیسیون درجه بندی را طی نماید.
حداقل تعداد واحد اقامتی اقامتگاه بوم گردی برای گردشگران و سرمایه گذاران
حداقل واحد اقامتی برای اقامتگاه بوم گردی درجه سه، 4 واحد، حداقل واحد اقامتی برای اقامتگاه بوم گردی درجه دو، 6 واحد، حداقل واحد اقامتی برای اقامتگاه بوم گردی درجه یک، 8 واحد میباشد.

توسعه پایدار
کلیه اقامتگاه های بوم گردی باید پسماندهای خود را مدیریت و بازیافت نمایند. همچنین پساب های خود را نیز به صورت مطلوبی مدیریت و بازیافت نمایند. اقامتگاه بوم گردی نباید به هیچ عنوان محیط اطراف خود را آلوده نماید. همچنین اقامتگاه بوم گردی باید در مصرف انرژی و منابع آب، منابع روشنایی به صورت بهینه عمل نماید. همچنین برای سیستم های سرمایش و گرمایش، نباید تاثیر منفی بر منطقه بگذارد.

سرویس های بهداشتی و حمام
اقامتگاه بوم گردی درجه سه به ازای هر واحد، حداقل سه چشمه سرویس بهداشتی و حمام وجود داشته باشد. اقامتگاه درجه دو باید علاوه بر وجود دست کم سه مجموعه سرویس بهداشتی و حمام باید حداقل یک سوم واحدهای اقامتی دارای سرویس بهداشتی و حمام مستقل از سایر واحدها باشند. همچنین اقامتگاه درجه یک باید تمام واحدهای اقامتی دارای سرویس بهداشتی و حمام مستقل باشند.
پوشاک کارکنان اقامتگاه بوم گردی
پیشنهاد میشود پوشاک کارکنان مجموعه بوم گردی، لباس محلی ، به منظور جذابیت بیشتر برای گردشگران، باشد.
غذای اقامتگاه
پیشنهاد میگردد، غذای سروش ده در اقامتگاه ، غذای محلی و بومی منطقه باشد.

گشت های طبیعت گردی
پیشنهاد میگردد برای گردشگران، گشت های طبیعت گردی برای شناخت منطقه و با حضور راهنمایاین محلی مورد تایید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برگزار گردد.



شما میتوانید شرح مشخصات و ضوابط ساخت، بهره برداری و درجه بندی اقامتگاه بوم گردی کشور به صورت کامل در اینجا به صورت یک فایل pdf دانلود نمایید.
خدمات “تهیه طرح امکانسنجی و توجیهی ” مهندسان مشاور هفت شهر آریا را مشاهده نمایید …
1 تیر 1398
با سلام سوالی داشتم در شهرستان نطنز خواهرم با ترفند ملک پدری که اکنون به نام مادر هست را به اقامت سرا تبدیل کرده و داره مجوز میگیرد بعد از اینکه مادرم متوجه شد در قرارداد اجاره دست برده و با خودکار طبقه دوم رو هم بعد از امضای قرارداد اضافه کرده دیگر از وئ سلب اعتماد کرده و راضی نیست وی در ان ملک باشد چه باید کرد؟ چرا اماکن متوجه دستکاری در این قرارداد نشده؟
8 تیر 1398
برای این گونه موارد حقوقی، شما باید با وکیل حقوقی مشاوره نمایید.
17 مرداد 1398
با عرض سلام،یک زمین به متراژ 1000 متر فعلا بایر که قبلا کشت دیم میشده در یکی از روستاهای فیروزکوه نزدیک تنگه واشی دارم و در نظر دارم در این زمین نوعی جهت شغل بوم گردی کاری انجام دهم ،این زمین بیرون از بافت روستا و تقریبا در موقعیت خوبی قرار دارد خواستم بپرسم چگونه میتوانید مرا راهنمایی کنید ،قبلا از زحمات شما تشکر میکنم
24 مرداد 1398
لطفا با دفتر تماس بگیرید و از مشاوره کارشناسان در زمینه تهیه طرح توجیهی استفاده نمایید.
17 اسفند 1399
سلام
من یک قطعه زمین کشاورزی به مساحت یک هکتار دارم که فعلا اداره منابع طبیعی آنرا ملی اعلام کرده
موقعیت مناسبی دارد برای اقامتگاه مشرف بر عرصه های زراعی و طبیعی دریاجه سد و امکانات اب وبرق وگاز وجاده دسترسی مناسب هم هست.میخام درخواست اقامتگاه بدم مشکلم مسیله منابع طبیعی است باید چکار کنم
آیا تسهیلات بانکی برای احداث هم میدهند
متشکرم
متشکرم
11 فروردین 1400
متاسفانه در زمین های منابع طبیعی و ملی ، اجازه هیچ گونه فعالیتی ، از جمله فعالیت بوم گردی، وجود ندارد و حتی با وجود داشتن طرح توجیهی، امکان ارایه به سازمان ها و نهادها و بانک ها به هیچ عنوان نیست.
30 تیر 1398
ممنون بابت توضیحات کاملتون
فقط یک سوالی داشتم
اینکه نمیشه یک خونه رو که از قبل ساخته شده بدون انجام این مراحل تبدیل به اقامتگاه کرد ؟
یعنی حتما باید این مراحل طی بشه و تایید بشه ؟ و اگر این مراحل رو انجام ندیم و از اون خانه جهت بوم گردی استفاده کنیم خلاف قانونه ؟
ممنون
31 تیر 1398
برای مساعدت در زمینه ساخت، استفاده از تسهیلات گردشگری و نیز گرفتن مجوزهای فعالیت اقامتگاه، باید این مراحل طی شود.
10 مرداد 1398
سلام.آیا قبل و بعد از افتتاح بومگردی تسهیلات درخور داده میشود؟در چه شرایط و چگونه؟سپاسگذارم
13 مرداد 1398
مهمترین معیار برای اعطای تسهیلات، شروع عملیات ساختمانی و پذیرش صحت کار توسط بانک عامل است.
18 شهریور 1398
سلام من در روستا های شمال خراسان رضوی وشمالی که بهم وصل می باشند تصمیم بر باز سازی چند واحد با مشارکت افراد محلی در حداقل ۶ روستا را دارم آیا جهت شروع بکار کرده باید یک شرکت گردشگری تأسیس کنم در صورت موافقت تاسیس این شرکت چه مدارک و امکاناتی را نیاز دارد در منطقه ما هیچ واحدی تابحال وجود نداشته ممنون
25 شهریور 1398
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را باید از اداره ثبت شرکت ها استعلام نمایید.
18 مهر 1398
سلام. ایا مکان هاستل میتواند دارای مجوز دیگری هم باشد
یعنی اگر واحد مستقلی داشته باشد میتوان از ان استفاده کرد برای سکونت یا کارگاه؟
30 مهر 1398
برای سکونت مسکلی وجود ندارد
ولی برای کارگاه، بستگی به شرایط و ضوابط دارد
7 مهر 1398
سلام خسته نباشید 1000متر زمین دارم داخل روستاداخل کوچه نزدیک رشت مجوز بهش میدن
13 مهر 1398
در صورتی که داخل محدوده روستا باشد و مجوز ساخت داشته باشید، مجوز برای اقامتگاه هم داده میشود.
15 مهر 1398
با سلام
اگه امکانش هست در مورد درآمد و نحوه سود دهی هم توضیح بدین و اینکه چقدر میتونه در آمد زا باشه؟
30 مهر 1398
درآمد و نحوه سوددهی بستگی به شرایط اقامتگاه دارد که در طرح توجیه اقتصادی دیده خواهد شد.
15 مهر 1398
سلام . بنده باغی به وسعت ۱۱۰۰ مترمربع بصورت مشاع دارم و دیوارکشی ۲۰ ساله داره می تونم بومگردی بکنم ؟
30 مهر 1398
در صورتی که داخل محدوده شهر یا روستا قرار داشته باشد و منع قانونی نداشته باشد میتوانید.
21 مهر 1398
سلام وقت بخیر ببخشید میتونم با کارشناسان بومگردی تون تلفنی صحبت کنم
یه خونه قدیمی میخوام ببینم چجوری میشه اقامتگاه بومگردی اش کنم
30 مهر 1398
خواهش میکنم
در ساعات اداری تماس بگیرید، در خدمتتان هستیم.
6 بهمن 1398
سلام من ۲۵۰۰ متر زمین دارم در انتهای روستا به فاصله ۱۰۰ متر از جنگل و به فاصله ۸۰ متر از رودخانه و خارج از بافت است. زمین در سطح کشاورزی ۲ است. آیا میشه بومگردی احداث کرد یا به فکر کار دیگه ای باشم.
28 بهمن 1398
زمین شما باید داخل بافت با قابلیت ساخت باشد.
23 بهمن 1398
با سلام.اگر با در خواست اقامتگاه موافقت شود امکان دیوار کشی زمین هست؟زمین 11000متره و دیوار نداره.
27 بهمن 1398
دیوار کشی زمین ارتباطی با ساخت اقامتگاه ندارد. شما قبل اینکه بخواهید درخواست مجوز نمایید باید اجازه ساخت و دیوار کشی را داشته باشید. (در محدوده شهر یا روستا قرار داشته باشد.)
23 آبان 1399
با سلام ،ما در یکی از شهر ها دارای خانه بوم گردی هستیم که محوطه حیاط ان حدود ۳۰۰مباشد که متقاضیان زیادی برای انجام مراسم عقد وجشن تولد داریم ولی متاسفانه سالن داران شهرستان به ما اجازه اینکار رو نمیدند ومیگویند شما مجوز ندارید لطفا راهنمایی بفرمایید، سپاسگزارم
13 دی 1399
خوب به هر صورت اقامتگاه بوم گردی همانطور که از نام آن مشخص است برای پذیرایی از مسافران داخلی و خارجی است و عملکردی برای مراسم جشن ندارد.
13 دی 1399
ممنون از لطف شما