توضیحات پروژه
اطلاعات کلی در طرح تفصیلی شهر نورآباد
سال پایه طرح :1395
جمعیت سال پایه: 65547 نفر
جمعيت پیشنهادی افق طرح 77542نفر
مساحت محدوده تدقیق شده در وضع موجود : 784.3هکتار
مساحت مسکونی در وضع موجود : 184/5 هکتار
خصوصیات کالبدی شهر نورآباد
شهر نورآباد بر اساس محدوده قانونی مطالعات بازنگری طرح جامع مصوب دارای 784.46 هکتار وسعت بوده و از نظر تقسیمات کالبدی در مطالعات طرح جامع به سه ناحیه و 8 محله تقسیم شده است. پایه اطلاعات جمعیتی و اقتصادي نواحی و محلات شهر نورآباد براساس اطلاعات حوزه هاي آماري سال 1395 و جمعیت پیش بینی شده در طرح جامع مصوب شهر که 77542 هزار نفر براي افق 1405 است مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
تراکم ساختمانی شهر نورآباد
طبق مطالعات صورت گرفته در بازنگری طرح توسعه و عمران (جامع) شهر نورآباد، تراکم ساختمانی در این شهر کمتر از 60 درصد است و دلیل اصلی این مسئله را یک طبقه بودن ساختمان ها اعلام کرده بودند. در نگاه دیگری اعلام شده بود که ساختمانهای با تراکم ساختمانی 90 تا 120 درصد عمدتاً در بخشهای شرقی، غربی و جنوب شرقی شهر پراکنده شده اند و از نظر طبقات هم این بناها 2 طبقه هستند.
شبکه معابر شهر نورآباد
با توجه به نقشه سلسله مراتب شبکه معابر، فقدان یک سطح از سطوح سلسله مراتب معابر شهری (شریانی درجه 1) در نورآباد مشهود بوده، به همین علت شبکه معابر شهر از استخوان بندی قوی برخوردار نیست. آنچه مبرهن است، شکلگیری چارچوب اصلی برپایه معابر شریانی اصلی درجه 2 می باشد که به علت عرض نامتناسب و کم، در حال حاضر پاسخگوی نیازهای ترافیکی شهر نبوده به طوری که ضعف معابر و شریان های اصلی و کمبود و فقدان آنها به وضوح در سطح شهر حس می شود.
در واقع به علت عدم برخورداری معابر شهر نورآباد از عرض متناسب با عملکرد، دسته بندی سلسله مراتب آن به ناچار با نادیده گرفتن عرض محورهای انجام گرفت و تنها حجم عبور و مرور و عملکرد معبر مدنظر قرار داشت. همچنین معابر شریان فرعی درجه 2 نیز دچار مشکل عرض نامتناسب بوده، از این جهت مشکلات بسیاری را متحمل می شوند. در واقع این معابر که باید نقش جمع و پخشکننده های شهر را بر عهده بگیرند، توانایی روان سازی و جمع آوری ترافیک تولید شده را ندارند.
شبکه تاسیسات شهری شهر نورآباد
برقرسانی
در حال حاضر تاسيسات برق شهر نورآباد شامل 30 كيلومتر شبكه فشار متوسط و نيز 142 كيلومتر شبكه فشار ضعيف و همچنين تعداد 76 دستگاه ترانسفورماتور به ظرفيت 19450 كيلوولت آمپر است كه توزيع برق را در سطح شهر انجام ميدهند. ديگر بناهاي مالكيت قسمت برق شهرستان دلفان نيز شامل ساختمان اداري به مساحت 1606.67 مترمربع واقع در بلوار شهيد بهشتي خيابان مصلي و نيز ساختمان اداري قديم به مساحت 186.35 مترمربع واقع در خيابان سرخهبان (پاسدار قديم) است.
آبرسانی
با توسعه جمعيت و سطح شهر در حال حاضر مطابق آمار دريافتي از امور آب و فاضلاب شهر نورآباد منابع اصلي تأمين آب شرب شهر تعداد 11 حلقه چاه عميق و نيمه عميق است كه در محدوده روستاي كفراج واقع در 9 كيلومتري شرق شهر حفر شدهاند. شهر نورآباد در حوزه رودخانه كرخه و زير حوزه سيمره واقع شده است. اين حوزه از نظر منابع آب، غني بوده به گونهاي كه آب شهري نورآباد از طريق چاههاي عميق و نيمه عميق كه از سفره آبرفتي داخل و پائين دست شهر تغذيه ميشوند تأمين ميشود.
دفع آبهای سطحی سیستم
آبهاي سطحي در شهر نورآباد به تبعيت از شيب طبيعي زمين در نهايت وارد رودخانه موجود ميشوند و در خطالقعر منطقه در جهت شرق به غرب جريان مييابند و دفع ميشوند. نحوه حركت آبهاي سطحي در شهر به صورت سطحي بوده كه از طريق جداول و كانالهاي روباز به رودخانه اصلي در شمال شهر ميريزند. در محلات شمالي شهر يعني كمالآباد و الفتآباد شيب از شمال به جنوب است و آبهاي سطحي در اين منطقه مستقيماً در رودخانه تخليه ميشوند.
گاز
عمليات شبكهگذاري گاز در شهر نورآباد از اوايل سال 1381 آغاز و پاييز 1382 به بهرهبرداري رسيد. مطابق آمار دريافتي از شركت گاز استان لرستان، خط گاز شهر نورآباد انشعاب 6 اينچ از خط انتقال 12 اينچ هرسين ـ نورآباد است كه خط تغذيه 8 اينچ شهر را تشكيل داده است. بر روي خط مذكور تعداد 5 ايستگاه تقليل فشار شهري شامل: ايستگاه پاسداران، ايستگاه معلم، ايستگاه شكوفه، ايستگاه بسيج و ايستگاه كانون احداث شده است. مجموع خطوط تغذيه و توزيع شهري حدود 123 كيلومتر است و شبكه توزيع شهري از نوع پلياتيلن و با سايزهاي 160-63 ميليمتر است. علاوه بر اراضي ايستگاههاي فوق ساختمان اداري به مساحت 200 مترمربع واقع در 20 متري دادگستري تحت مالكيت شركت گاز است.
شبکه تجهیزات شهری شهر نورآباد
آتشنشاني
در حال حاضر تعداد 2 ايستگاه آتشنشاني در سطح شهر وجود دارد كه ايستگاه شماره يك در شمال شرق و ايستگاه شماره دو در جنوب آن در مجاورت رودخانه عبوري از شهر واقع شده است كه اخيراً به بهرهبرداري رسيده است. در مجموع مساحت اين دو ايستگاه 4665 مترمربع است و تعداد پرسنل مشغول به كار در آن 14 نفر است. ماشينآلات اين دو ايستگاه 4 دستگاه گزارش شده كه با توجه به جمعيت شهر و نيز وسعت شهر كافي نيست.
کشتارگاه
در حال حاضر شهر نورآباد داراي يك واحد كشتارگاه قديمي و سنتي در داخل شهر است كه مساحت عرصه آن 672 مترمربع و اعياني آن معادل 271 مترمربع است كه شامل سالن كشتارگاه و دفتر و اتاق سرايداري است. مالكيت اين واحد متعلق به شهرداري است و در داخل شهر و در ضلع غربي ميدان فردوسي واقع شده است. تعداد پرسنل مشغول به كار در اين واحد 2 نفر و ماشينآلات آن تنها يك دستگاه خاور حمل گوشت است كه انتقال كشتارها به داخل شهر را انجام ميدهد.
گورستان و غسالخانه
تنها گورستان فعال موجود يعني بهشتزهرا كه در جنوب شهر واقع شده و نيز غسالخانه مستقر در آن در مساحتي معادل 3.67 هكتار در حال حاضر مورد استفاده قرار ميگيرد كه فضاي كافي براي دفن اجساد در آينده نخواهد داشت. همچنين به لحاظ رعايت مسائل زيستمحيطي و ضوابط قانوني در اين زمينه بايد محل گورستان جديد در خارج از محدوده شهر مكانيابي شود كه در برنامههاي آتي شهرداري تملك زميني به مساحت حدود 10 هكتار در دستور كار قرار دارد.
پمپ بنزین
پمپ بنزين شهر و ساير تأسيسات مربوطه در انتهاي شهر یا به عبارتی در ورودی های شهر نورآباد از سمت خرم آباد و شمال(کرمانشاه) قرار دارد.
جزئیات پروژه
دسته بندی ها | |
مشتریان | وزارت راه و شهرسازی |
موقعیت | استان لرستان |
مساحت عرصه | 770 هکتار |
تکمیل | 1395 |
برچسب ها