طراحی شهرک صنعتی

شهرک صنعتی چیست ؟

محدوده ای است که به منظور توسعه صنعتی و متمرکز شدن تولیدات صنعتی در نظر گرفته شده است. هدف از ایجاد شهرک صنعتی، توسعه صنعتی کشور در خارج از مناطق شهری است تا تاثیرات منفی بار صنعتی بر ساکنین شهری را به حداقل رسانده، آلایندگی را کم کرده و با دسترسی آسان به مسیر حمل و نقل، کمترین بار ترافیکی را در مناطق شهرنشین به بار آورد.

کاربری صنعتی چیست ؟

عرصه هایی که برای فعالیت‎های تولیدی و خدماتی اختصاص داده می‌شود

طبقه بندی صنایع شهرک صنعتی بر اساس آلودگی زیست محیطی به چه صورت است؟

رده ۱: کاربری‌ها صنعتی یا کارگاهی که مجاز هستند داخل شهر ها یا روستا استقرار پیدا کنند
رده ۲ تا ۶ : کاربری‌های صنعتی که مجاز هستند در خارج از محدوده مصوب شهرها و روستاها و داخل شهرک‎های صنعتی با حفظ حریم مستقر شوند
رده ۷: محل پیشنهادی جهت استقرار واحدهای این رده در خارج از محدوده شهر و روستا با توجه به فرآیند تولید، توپوگرافی منطقه، شرایط اقلیمی، ظرفیت قابل تحمل محیط زیست، جهت بادهای غالب، جهات توسعه شهری و سایر ملاحظات زیست محیطی، به صورت
موردی توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان به شرح جدول زیر و بر اساس دستورالعملی که توسط سازمان حفاظت محیط زیست صادر می‌گردد مورد بررسی کارشناسی و اعلام نظر قرار می‌گیرد

شهرک های صنعتی در چه فاصله ای از شهرها و روستاها میتوانند قرار بگیرند؟

حداقل فاصله مجاز برای استقرار واحدهای صنعتی و خدماتی از شهرها و روستاها و سایر اراضی ملی بر اساس طبقه‌بندی زیست محیطی صنعت مورد نظر و جدول زیر، تعیین می‌شود

مراحل طراحی شهرک صنعتی به چه صورت است؟

طراحی شهرک صنعتی در دو مرحله اصلی مورد مطالعه و طراحی قرار می‎گیرد. مرحله اول طراحی شهرک صنعتی، طرح امکان سنجی شهرک صنعتی یا طرح توجیهی شهرک صنعتی است. در مرحله طرح توجیهی شهرک صنعتی کلیات طراحی شهرک صنعتی شامل برنامه ریزی صنایع قابل استقرار ، پهنه بندی شهرک صنعتی و طراحی ساختار اصلی، تهیه می شود. بعد از طرح امکان سنجی شهرک صنعتی و در مرحله دوم طراحی شهرک صنعتی، طرح توجیهی تدقیق می شود و شبکه معابر و قطعه بندی ها و شبکه تاسیسات در مقیاس اجرایی، طراحی می‌شود.

در مرحله اول طراحی شهرک صنعتی که همان طرح امکان سنجی شهرک صنعتی است، در ابتدا به شناخت وضع موجود پرداخته می‌شود و ویژگی های کالبدی فضایی و اقتصادی منطقه در این مرحله بررسی می‌شود. همچنین ضوابط مقررات زیست محیطی و سایر ضوابط مقررات الزامی در این مرحله بررسی و نهایی می‌شود. در نهایت با تجزیه و تحلیل اطلاعات لیست صنایع قابل استقرار در شهرک صنعتی مشخص می‌شود. بعد از مشخص شدن کلیات طرح توجیهی شهرک صنعتی، با در اختیار داشتن لیست صنایع، پهنه بندی صنایع مستقر با مقیاس 1:5000 تا 1:10000 انجام می‌شود. در پهنه بندی طرح امکان سنجی شهرک صنعتی، جانمایی تمام صنایع و تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز شهرک صنعتی انجام می‌شود. همچنین سایر پیشنهادات فنی ، اقتصادی و نیز سازمان تشکیلاتی اداره امور در این مرحله مشخص می‌شود.

بعد از تهیه طرح امکان سنجی شهرک صنعتی ، طرح آماده سازی شهرک صنعتی انجام می شود. در این مرحله نقشه های اجرایی و سیویل شهرک صنعتی ارائه می‌شود. خروجی این مرحله نقشه های تفکیکی، (بر و کف)، طراحی هندسی معابر، پروفیل های عرضی و طولی مناسب، نقشه های جمع آوری فاضلاب، نقشه های جمع آوری آب های سطحی، نقشه شبکه آتش نشانی و شیرهای هیدرانت، نقشه خطوط انتقال انرژی، نقشه روشنایی و شبکه فضار ضعیف (تلفن، دوربین مداربسته و … ) نقشه طراحی جزییات کانال ها و جوی ها و جدول معابر، جانمایی دقیق محل تاسیسات تصفیه فاضلاب و سایر تاسیسات و تجهیزات است. مقیاس نقشه ها در این مرحله ۱:۵۰۰ است. در این مرحله امکان تهیه متره برآورد دقیق شهرک صنعتی ، برنامه زمانی اجرا و تهیه اسناد مناقصه برای پیمانکار اجرای شهرک صنعتی وجود دارد.

شرح خدمات طراحی شهرک صنعتی

شرح خدمات طرح امکان سنجی شهرک صنعتی شامل مطالعات پایه ، شناحت ویژگی های صنایع استان، شناخت ویژگی اراضی پروژه، تجزیه و تحلیل، تدوین راهبردهای شهرک صنعتی، طرح پهنه بندی پیشنهادی شهرک صنعتی، مطالعات اقتصادی شهرک صنعتی، برآورد هزینه، مرحله بندی پروژه و تهیه ساختار سازمانی شهرک صنعتی است. شرح خدمات آماده سازی شهرک صنعتی شامل شناخت وضع موجود، تهیه طرح مقدماتی، طراحی شبکه آب، طراحی شبکه برق، طراحی شبکه جمع آوری فاضلاب، نقشه های اجرایی سیویل، برآورد دفترچه ریز متره و شناسنامه پروژه است. نقشه برداری شهرک صنعتی که لازمه طراحی این بخش است، می تواند جزو خدمات این مرحله انجام پذیرد.

حق الزحمه طراحی شهرک صنعتی

حق الزحمه طرح امکان سنجی شهرک صنعتی بر اساس موقعیت مکانی و مساحت پروژه در نظر گرفته می شود. حق الزحمه طرح آماده سازی شهرک صنعتی نیز بر اساس بند ها یا آیتم های شرح خدمات و مساحت شهرک صنعتی تعیین میشود. برای تعیین قیمت آماده سازی شهرک صنعتی میتوان از بخشنامه 3191 بند ۳-۶ کارهای عمومی ساختمان نیز استفاده نمود.

طراحی به روز شهرک صنعتی در مهندسان مشاور هفت شهر آریا

مهندسان مشاور هفت شهر آریا با سابقه طراحی انواع شهرک های صنعتی در مقیاس و ابعاد مختلف همچنین طراحی مراحل مختلف شهرک های صنعتی از طرح امکان سنجی و طرح توجیهی شهرک صنعتی تا طرح آماده سازی شهرک صنعتی و طرح ساماندهی شهرک صنعتی با کوله باری از تجربیاتی که در طراحی این شهرک ها به دست آورده است، این توانایی را دارد که انواع شهرک های صنعتی را مورد طراحی قرار دهد. این مهندسان مشاور با یک تیم تخصصی از مهندسان با تخصص های شهرسازی، معماری، سیویل، سازه، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی، شناخت کاملی از نیازهای شهرک های صنعتی دارد و میتواند با درک این نیاز شهرک های صنعتی با طراحی به روز و رعایت الزامات و استانداردهای شهرک های صنعتی، انجام دهد.

گواهی صلاحیت سازمان برنامه و بودجه کشور

پروژه های طراحی شهرک های صنعتی

آماده سازی اراضی پیکره هفتم صنعتی منطقه آزاد چابهار

آماده سازی اراضی پیکره هفتم صنعتی منطقه آزاد چابهار

کاربری اراضی آماده سازی اراضی منطقه آزاد چابهار

طرح تفصیلی شهرک صنعتی منطقه آزاد چابهار

طرح تفصیلی شهرک صنعتی منطقه آزاد چابهار

تحلیل عملکردهای گزینه پنجم پهنه های عملکردهای پیشنهادی

سوالی دارید ؟

مستقیم از خودمان بپرسید ! آماده پاسخگویی هستیم