طراحی شهرک کشاورزی و گلخانه ای

شهرک کشاورزی

با توجه بحرانی کم آبی در ایران به منظور استفاده بهینه از منابع آب و خاک کشور شهرک های کشاورزی یا شهرک های گلخانه ای، طراحی و اجرا می شوند. شهرک کشاورزی یک منطقه یا شهرک است که به طور متمرکز برای تولید محصولات کشاورزی و دامپروری طراحی و اجرا شده است. این شهرک‌ها معمولاً دارای زمین‌های کشاورزی بزرگی هستند که برای کشت و کار استفاده می شوند و همچنین دارای زیرساخت‌هایی مانند سیستم‌های آبیاری، انبارها، سردخانه‌ها و تجهیزات تخصصی دامداری یا کشاورزی هستند.

شهرک‌های کشاورزی و شهرک های گلخانه ای، با کنترل عوامل محیطی، به خصوص در مناطقی که شرایط اقلیمی نامساعدی دارند، با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی و همچنین ایجاد اشتغال و افزایش درآمد مردم روستاها و شهرهای اطراف طراحی و اجرا می‌شوند. علاوه بر این، شهرک‌های کشاورزی می‌توانند به ارتقای فرآیندهای کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست نیز کمک کنند. 

انواع شهرک کشاورزی

در شهرک های کشاوری سه نوع عملکرد مختلف قابلیت استقرار دارند. این سه نوع شهرک شامل شهرک گلخانه ای ، شهرک دامپروری و شهرک شیلاتی می شوند.

شهرک گلخانه ای

شهرک‌های گلخانه‌ای شهرک هایی هستند که بعنوان مراکز تولید محصولات کشاورزی تخصصی به شمار می‌روند و در آن‌ها از فناوری‌های پیشرفته و مدرن برای کشت و تولید محصولات استفاده می‌شود. این شهرک‌ها معمولاً دارای ساختارهای زیربنایی متنوعی مانند گلخانه‌ها تجهیزات آبیاری و خطوط تولید مدرن هستند.

شهرک دامپروری

شهرک دامپروری شهرکی است که به صورت اختصاصی برای پرورش و نگهداری دام ها طراحی و ساخته شده است. این شهرک ها معمولا از تاسیسات مخصوصی برای پرورش دام ها، انبارهای غلات و امکانات دیگری که برای دامپروری لازم است تشکیل شده اند.

شهرک شیلاتی

شهرک‌های شیلاتی یک نوع شهرک کشاورزی هستند که به صورت خصوصی برای پرورش ماهیان گرمابی و سردابی ایجاد می‌شوند. این شهرک‌ها از تجهیزات و فناوری‌های خاصی برای پرورش ماهی استفاده می‌کنند و برای تأمین منابع آب معمولاً در نزدیکی دریاچه‌ها یا رودخانه‌ها قرار می‌گیرند.

ایجاد شهرک کشاورزی چه مزیت هایی دارد؟

با توجه به کمبود منابع آب و انرژی در ایران و نیز با توجه بهره وری بالای شهرک های کشاورزی در استفاده از منابع آبی و خاکی و نیز تاکید مسئولین بلند پایه کشوری بر محدود نمودن کشاورزی سنتی و توسعه کشاورزی با روش های نوین، مراجع قانونی حداکثر همکاری و همراهی را جهت سرمایه گذاری در شهرک های گلخانه ای و شهرک های کشاورزی می کنند. همچنین سرمایه گذاران برای احداث این شهرک ها امکان بهره مندی از تسهیلات بانکی با نرخ بهره بسیار پایین را دارند. به غیر از موارد ذکر شده، به دلیل همنشینی فعالیت های مرتبط در یک شهرک تخصصی، ریسک های اقتصادی این نوع سرمایه گذاری بسیار پایین است. همچنین برای سرمایه گذارانی که دارای مالکیت آب و زمین هستند، شرکت شهرک های کشاورزی در ایجاد زیرساخت با متقاضیان مشارکت می کنند. شرکت شهرک های کشاورزی همچنین برای متقاضیان واجد شرایط در صدور جواز تأسیس جهت بهره برداری حداکثر همکاری را می نماید.

طراحی و ساخت یک شهرک کشاورزی چگونه است؟

برای ساخت شهرک کشاورزی ابتدا باید اراضی واجد شرایط شناسایی شوند. این شناسایی با یک طرح مکان یابی شهرک کشاورزی انجام میگیرد. البته ممکن است سرمایه گذار خود مالک زمینی باشد تمایل داشته باشد روی زمین خودش شهرک کشاورزی طراحی و اجرا شود بعد از انتخاب مکان، در صورتی که ملک جزو اراضی ملی باشد باید مراحل و مجوزات تملک زمین اخذ شود که برای این مرحله نیاز به یک طرح امکان سنجی وجود دارد. بنابراین در مرحله بعدی با یک طرح امکان سنجی مطالعات اولیه امکان استقرار شهرک کشاورزی در زمین مورد نظر انجام می پذیرد. مطالعات امکان سنجی شهرک کشاورزی یا گلخانه ای به تنهایی یکی از مراحل گرفتن مجوز فعالیت نیز می باشد. در مرحله بعد از مطالعات امکان سنجی یا طراحی مرحله اول، طراحی مرحله دوم شهرک کشاورزی انجام می پذیرد. مرحله طراحی شهرک گلخانه ای یا شهرک کشاورزی، شامل طراحی شبکه معابر، طراحی سیویل، طراحی تاسیسات جمع آوری آب های سطحی، طراحی شبکه برق، طراحی شبکه آب و … میشود. طرح شهرک کشاورزی دارای شباهت هایی با شهرک های صنعتی یا شهرک های مسکونی می باشد ولی به دلیل نوع عملکرد آن باید در طراحی اقتضاعات خاص این نوع شهرک ها در نظر گرفته شود.

سوالات متداول

آیا طراحی شهرک کشاورزی را به هر شرکتی میتوان واگذار کرد؟

خیر، طراحی شهرک کشاورزی یا شهرک گلخانه ای با طرح توجیهی واحد کشاورزی یا طراحی یک واحد کشاورزی یا طراحی یک سازه گلخانه ای متفاوت است. شهرک کشاورزی باید حتما توسط مهندسان مشاور واجد دارای صلاحیت شهرسازی از سازمان برنامه و بودجه کشور که سابقه طرح آماده سازی زمین را داشته باشد، طراحی شود.

آیا طرح توجیهی شهرک کشاورزی برای اجرای شهرک کشاورزی کفایت میکند؟

خیر، طرح اولیه یا طرح توجیهی کشاورزی یا طرح امکان سنجی کشاورزی فقط قدم اول است. برای طرح اجرایی نیاز به نقشه برداری و سپس طرح آماده سازی زمین برای شهرک کشاورزی وجود دارد.

آیا برای یک زمین 10 هزار متری نیازی به طراحی شهرک کشاورزی است؟

مساحت یک هکتار برای شهرک کشاورزی مساحت پایینی است و برای این زمین ها طرح شهرک کشاورزی منطقی نیست. برای زمینی با مساحت چندین هکتار، یک واحد کشاورزی مستقر میشود و نیازی به طراحی شهرک نیست.

آیا طراحی سازه های گلخانه ای هم جزو خدمات طراحی شهرک کشاورزی است؟

طراحی سازه گلخانه ای در چارچوب اصلی شرح خدمات شهرک کشاورزی قرار نمیگیرد ولی مهندسان مشاور هفت شهر آریا امکان معرفی شرکت های ذیصلاح در زمینه طراحی سازه های گلخانه ای را دارد.

گواهی صلاحیت سازمان برنامه و بودجه کشور

طراحی شهرک کشاورزی و مهندسان مشاور هفت شهر آریا

شرکت هفت شهر آریا دارای سوابق متعدد در پروژه های شهرسازی، از جمله شهرک های مسکونی، شهرک های صنعتی و شهرک های کشاورزی است. این شرکت توانایی انجام کلیه مراحل مطالعات و طراحی، از جمله مکانیابی، طرح امکان سنجی، طراحی مرحله اول و طرح آماده سازی شهرک های کشاورزی و گلخانه ای را دارا می باشد.

مهندسان مشاور هفت شهر آریا، با دارا بودن صلاحیت شهرسازی و صلاحیت ساختمان از سازمان برنامه بودجه کشور و همچنین با دارا بودن صلاحیت ساختمان و شهرسازی از کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکی، ، می تواند به عنوان مشاور اصلی طراحی در پروژه های طراحی شهرک کشاورزی و طراحی شهرک گلخانه ای، به کار گرفته شوند. با توجه به تجربه و توانایی های متعدد این شرکت، می تواند در انجام پروژه های شهرسازی بزرگ و کوچک، از جمله احداث شهرک های مسکونی، صنعتی یا کشاورزی، به عنوان یک شریک قابل اعتماد و مطمئن شناخته شود.

پروژه های طراحی شهرک کشاورزی و گلخانه ای

داده ای یافت نشد

سوالی دارید ؟

مستقیم از خودمان بپرسید ! آماده پاسخگویی هستیم