طرح جامع شهرک

طرح شهرک مسکونی چیست؟

طرح شهرک‌ های مسکونی طرحی که برای ایجاد یک مرکز جمعیتی جدید در خارج از محدوده قانونی و حریم شهرها تهیه می‌شود.

طرح سایر شهرک ‌ها (صنعتی، تفریحی،…)

طرح سایر شهرک ‌ها طرح‌ هایی که برای ایجاد شهرک غیر مسکونی با عملکرد خاص نظیر صنعتی، توریستی، تفریحی و … طبق مقررات و قوانین مربوط به آن ‌ها تهیه می‌ شوند.

هدف احداث شهرک ها چیست؟

هدف اصلی احداث شهرک های مسکونی تامین مسکن اقشار مختلف درآمدی است. شهرک ها بر اساس جامعه هدفی که شهرک برای آن ساخته می شود ضوابط مختلفی را دارا هستند به عنوان نمونه، برای اقشار با درآمد متوسط شهرک آپارتمانی و برای اقشار با درآمد بالا، شهرک ویلایی احداث میشود.

بررسی و تصویب طرح جامع شهرک مسکونی چگونه و توسط چه ارگانی انجام میشود؟

احداث شهرک مسکونی نیازمند طرح جامع شهرک مسکونی است. طرح جامع شهرک باید توسط مهندسان مشاور دارای صلاحیت سازمان برنامه و بودجه تهیه شود و در بعد از ارائه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مورد بررسی و تصویب قرار می گیرد.

طراحی طرح جامع شهرک ها بر چه اساسی صورت میگیرد؟

شهرک ها بر پایه اسناد بالادستی نظیر سند ملی توسعه استان یا طرح جامع ناحیه (در صورت وجود) طراحی می شود.

طرح جامع چیست؟

طرح جامع شهری عبارت از طرح بلند مدتی است که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه‌بندی (زونینگ) مربوط به حوزه‌های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات شهری و (کاربری های شهری) نیازمندی‌های عمومی شهری، خطوط کلی ارتباطی و محل مراکز انتهایی خط (ترمینال) و فرودگاه‌ها و بنادر و سطح لازم برای ایجاد تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی (تاسیسات و تجهیزات روبنایی) مناطق نوسازی، بهسازی و اولویتهای مربوط به آن‌ها تعیین می‌شود و ضوابط و مقررات مربوط به کلیه موارد فوق و همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می‌گردد. طرح جامع شهر بر حسب ضرورت قابل تجدیدنظر خواهد بود.

طرح جامع شهرک

طرح تفصیلی چیست ؟

طرح تفصیلی عبارت از طرحی است که بر اساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهر نحوه استفاده از زمین‌های شهری در سطح محلات مختلف شهر و موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آن‌ها و وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور و میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری و اولویتهای مربوط به مناطق بهسازی و نوسازی و توسعه و حل مشکلات شهری و موقعیت کلیه عوامل مختلف شهری در آن تعیین می‌شود و نقشه‌ها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی تهیه و تنظیم می‌گردد.

طرح جامع و طرح تفصیلی چه تفاوتی با هم دارند.

طرح جامع شهر یا شهرک، یک طرح کل نگر است که به منظور تدوین برنامه کلان شهر و خط مشی کلی سیاست های توسعه شهر و تامین نیازمندی های آن، نحوه توزیع کاربری ها، تراکم های جمعیتی، حدود محدوده شهر، بر مبنای پیش بینی ها و اهداف و سیاست ها توسعه شهری در مقیاس ۱:۱۰۰۰۰ و ۱:۵۰۰۰ تهیه می شود.
طرح تفصیلی، متعاقب طرح جامع صورت می پذیرد و در حقیقت، تنظیم برنامه های مفصل و اقدامات جزئی و دقیق در مناطق و محلات شهری و همچنین طراحی آن ها را به عهده دارد. علاوه بر این، تکلیف تمامی قطعات زمین را به لحاظ کاربری، تراکم ساختمانی و گذربندی مشخص می کند و به عنوان یک سند در دستور کار شهرداری قرار می گیرد.

برای تصویب طرح جامع شهرک صنعتی چه قوانینی باید رعایت شود؟


ایجاد هرگونه بنا و تأسیسات در خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها پس از رعایت مفاد طرحهای توسعه و عمران (جامع) ناحیه ای و مجموعه شهری (در صورت وجود) با رعایت شرایط زیر مجاز است:
الف ـ حریم قانونی نسبت به راهها و راه آهن، معادن، دریا، رودخانه، جنگلها، دریاچه ها، تالابها، نهرهای عمومی، قنوات و چاهها، مسیلها، خطوط و پایه های انتقال نیروی برق، خطوط ارتباطی و فیبر نوری و پایه های تأسیسات مخابراتی، پلها و تونلهای واقع در مسیر راهها یا تأسیسات عمومی و عمرانی، لوله های انتقال نفت و گاز، سدها و کانالها و شبکه های آبیاری، خطوط و لوله های آبرسانی، تأسیـسات نظامی و انتظامی و امنیتی و مرزی، تصفیه خانه های آب و فاضلاب، سیل بندها، سیل گیرها، ابنیه و آثار تاریخی و طبیعی و تأسیسات هسته ای.
ب ـ ضوابط بهداشت عمومی و بهسازی و حفاظت محیط زیست.
ج ـ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها ـ مصوب ۱۳۷۴ـ و اصلاحیه های بعدی آن.
د ـ اصول، ضوابط و معیارهای پدافند غیرعامل.
هـ ـ ضوابط و مقررات سازمان حفاظت محیط زیست در مناطق چهارگانه و ضوابط و معیارهای استقرار واحدها و فعالیتهای صنعتی و تولیدی موضوع تصویب نامه شماره ۷۸۹۴۶/ت۳۹۱۲۷هـ مورخ ۱۵/۴/۱۳۹۰ و اصلاحات بعدی آن.
وـ آیـین نامه نصاب اراضی قـابل واگذاری به فعالیتـهای مختلف در خـارج از حریم شهرها و محـدوده روستاها موضوع تصویب نامه شماره ۷۹۲۵۹/ت۴۲۸۴۹هـ مورخ ۱۵/۴/۱۳۹۰

استعلام گواهی صلاحت سازمان برنامه و بودجه کشور

گواهی صلاحیت خدمات مشاوره شهرسازی

حداقل ظرفیت جمعیتی و حداقل قطعات شهرک

طبق آیین نامه استفاده از اراضی، احداث بنا و تأسیسات در خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها – شماره۳۱۶۳۶/ت۴۷۰۹۷هـ ۲۰/۲/۱۳۹۱ حداقل جمعیت جهت سکونت در شهرک های مسکونی ۲۰۰۰ نفر در حداقل ۵۰۰ قطعه مسکونی می باشد.

ضوابط ساخت و ساز شهرک

هر گونه ساخت و ساز در شهرک ها تابع ضوابط و طرح مصوب قانونی و طبق دستورالعمل مورخ ۲۷/۱۲/۱۳۸۶ ترویج شهرک سازی در کشور مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران می باشد.

مبانی قانونی احداث شهرک

۱- تصویب دستورالعمل ترویج شهرک سازی در کشور و نحـوه صـدور پروانـه تأسـیس شـهرک و پروانه بهره برداری از آن (مصوب ۲۷ /۱۲ /۱۳۸۶)
۲- آیین نامه استفاده از اراضی، احداث بنا و تأسیسات در خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها – شماره۳۱۶۳۶/ت۴۷۰۹۷هـ ۲۰/۲/۱۳۹۱

blankسوالی دارید ؟

مستقیم از خودمان بپرسید ! آماده پاسخگویی هستیم