خانه های ویلایی از گذشته تا به اکنون همواره به دلایلی نظیر مجاورت با فضای سبز باغ یا حیاط، فضای خصوصی و راحت خانوادگی و … ترجیح اول خانواده ها بوده است. اما در چند دهه گذشته، با افزایش بی سابقه جمعیت در شهرهای بزرگ، خانه های ویلایی جای خود را به مجتمع های مسکونی و آپارتمان های بلند مرتبه داد. این تغییرات سبب شد خانواده ها برای استراحت و دور شدن از دردسر های زندگی شهری و یا سرمایه‌گذاری ای باارزش و مدت دار، در زمین های اطراف شهر و مناطق خوش آب و هوا ویلاهایی با بالاترین کیفیت های زندگی بسازند.

Image1

طراحی، نظارت و ساخت ویلای خود را به چه شخصی بدهیم؟

برای اینکه یک خودروی با کیفیت با شرایط آسایشی و ایمنی ایده آل تولید شود، باید حتما توسط متخصصان و مهندسان مختلف و با تجربه، با در نظر گرفتن تمام جزییات فنی، طراحی شود. نمونه اولیه طرح معمولا به صورت ماکت یا سه بعدی ساخته و تست ها و بررسی های آزمایشگاهی روی آن انجام شود. سپس روی خط تولید قرار میگیرد و در فرآیند خط تولید، نظارت خوبی توسط عوامل فنی با تجربه روی آن صورت می پذیرد و در نهایت در پروسه بهره برداری شرکت خودروساز راهنمایی و پشتیبانی مناسبی به خریدار نهایی ارائه دهد تا شما بتوانید تجربه سواری یک خودروی با کیفیت را داشته باشید.
طراحی، ساخت و بهره برداری از یک ساختمان ویلایی نیز، مانند یک محصول تجاری همچون خودرو است. طراحی یک ویلای با کیفیت قطعا به وسیله یک مهندس قابل انجام نیست و نیازمند یک تیم تخصصی است. طراحی، ساخت و بهره برداری از یک ویلا باید حتما توسط یک تیم با تجربه و منسجم و هماهنگ و با یک برنامه ریزی دقیق و با طبق دستورالعمل شرح خدمات انجام پذیرد تا شما بتوانید به یک محصول نهایی موفق لذت ببرید تا بعد از بهره برداری گرفتار عواقب پیش بینی نشده و تعمیرات و اصلاحات مجدد نشوید.

چرا باید طراحی ویلا را باید به جای عوامل کم تجربه محلی، به یک شرکت با تجربه و متخصص سپرد؟

مشکل اول: نقشه های ارزان، بلای جان مالکان ویلا ها

در گذشته معمولا شخصی که زمینی برای ساخت ویلا میخرید، با مراجعه به عوامل محلی و استفاده از نقشه های آماده و تغییرات نقشه های فوق، ویلای خود را طراحی و اجرا می‌کرد. ویلاهایی که اینگونه طراحی و اجرا شده بودند، به دلیل اینکه در طراحی به جزییات اجرایی به طور کامل، فکر نشده بود، در زمان بهره برداری به مشکلات مختلف معماری و عملکردی، جانمایی عناصر معماری داخلی، مشکلات بهینه نبودن ابعاد عناصر سازه و تاسیسات با معماری و … برخورد میشد. این مشکلات نشات گرفته از دقیق و اجرایی نبودن نقشه های پروژه در مراحل اولیه طراحی بود و هزینه های زیادی را بابت اصلاح و بازسازی مجدد برای مالک ایجاد می نمود.

مشکل دوم: طراحی بخش تاسیسات، بخش فراموش شده در طراحی دفاتر کم تجربه

مشکل دیگری که در طراحی و اجرا پروژه های طراحی ویلا به وجود می‌آید، عدم طراحی منسجم بخش های تاسیساتی ساختمان ویلا است. تاسیسات هر ساختمان، مانند قلب تپنده و ریه های دمنده یک ساختمان است. در طراحی ساختمان های ویلایی که توسط دفاتر معماری کم تجربه صورت می‌گیرد، با نگاه و توجه ویژه به بخش معماری و طرح های سه بعدی چشم نواز، نگاه خوبی به بخش تاسیسات ساختمان صورت نمی‌گیرد و بخش تاسیسات به صورت وصله پینه ای طراحی می شود. بخش تاسیسات در ویلاهای مسکونی به دلیل جدا بودن از بافت شهری و همچنین دارا بودن تاسیسات خاص و تخصصی مانند استخر و روف گاردن، دارای اهمیت فوق العاده ای است که پیچیدگی کار و طراحی همزمان بخش معماری و تاسیسات را اجتناب ناپذیر می‌کند.

مشکل سوم: طراحی بخش سازه با حداقل کیفیت در دفاتر بدون صلاحیت

سازه بخش مهم و استخوان بندی ساختمان ویلا است که باید به صورت کاملا بهینه و هماهنگ با طرح معماری انجام پذیرد. سازه ابنیه طراحی شده در دفاتر بدون صلاحیت عموما بدون در نظر گرفتن شرایط خاص و بهینه بودن سازه (طراحی به صورت دست بالا یا دست پایین) طراحی می‌شود. سازه ابنیه تنها تعدادی ستون 40 در 40 نیست و در طرح های جذاب معمارانه و مدرن، دارای پیچیدگی های فنی زیادی است که باید به صورت تخصصی دیده و حل شود. طراحی بهینه سازه، نه تنها هزینه ساخت ویلا را کاهش می‌دهد، بلکه کیفیت فضایی معماری داخل بنا را افزایش داده و میزان کارایی تاسیسات را بهبود می‌بخشد.

مشکل چهارم: عدم توجه به نقشه های فاز دو و اجرایی در دفاتر متفرقه معماری

شرکت های مهندسین مشاور که از دیرباز به دلیل نیازمند بودن به متره برآورد و تهیه اسناد مناقصه برای پروژه های بزرگ دولتی و بر اساس شرح خدمات تیپ کارهای ساختمانی، صفر تا صد پروژه را به صورت نقشه های اجرایی و فاز دو طراحی می‌کردند و تجربه طراحی نقشه های اجرایی با جزییات کامل فنی را به طور کامل دارند. ولی دفاتر متفرقه معماری با سو استفاده از عدم آگاهی تخصصی و عدم اشراف کامل کارفرما بخش خصوصی، صرفا نقشه های فاز یک را در قالب فاز دو ارائه می‌کنند و با این روش قیمت حق الزحمه های خود به شدت ارزان می‌کنند. ولی باید توجه داشت فقدان نقشه های اجرایی و فاز دو به شدیدا در کیفیت کار نهایی پیمانکار تاثیر منفی گذاشته و مسیر پروژه در حین اجرا تغییر می دهد.

مشکل پنجم: فقدان تجربه کافی در طراحی و اجرای پروژه های حرفه ای

شرکت های نوپا به دلیل تجربه کم در طراحی پروژه های اجرایی، در جمع آوری مدارک برای رزومه شرکت، از پروژه های غیرحرفه ای یا پروژه های صرفا سه بعدی شده استفاده می‌کنند. این پروژه ها با وجود زحمت و تلاش معماران و طراحان نمی‌تواند به عنوان تجربه کاری مورد اعتماد برای کارفرمایان پذیرفته شود. زیرا طراح در اکثر مواقع در روند طراحی پروژه های این چنینی، در ارتباط مستقیم با کارفرمایی خاص نبوده است و بر اساس شرایط بستر، نیازهای فرضی طراحی را انجام داده است.

تجربه انجام پروژه هایی که به مراحل نهایی طراحی و اجرا رسیده اند تجربه کاری ارزشمندی برای شرکت هایی با تجربه بیشتر هستند که می‌توانند در روند شناخت، طراحی و اجرای پروژه های پیش رو تعیین کننده باشند.

مشکل ششم: عدم انسجام مراحل طراحی

جداسازی غیر اصولی بخش های اساسی طراحی مانند طراحی حجم، پلان، طراحی داخلی، نما، سازه، تاسیسات، محوطه و … که  به دلایل مختلف از جمله صرفه جویی در زمان و هزینه های طراحی، عدم وجود تخصص لازم، عدم توانایی در برقراری ارتباط بین بخش های مختلف طراحی و … صورت میگیرد، انسجام در طراحی بخش های مختلف و وابسته به هم در پروژه را دچار اختلال کرده و طرح نمی‌تواند به طور همه جانبه پاسخگوی نیاز موضوع پروژه و خواسته های کارفرما باشد. در نهایت نیز به دلیل عدم هماهنگی بخش های مختلف و نیاز به اعمال اصلاحات فراوان هزینه ها و زمان صرف شده افزایش می یابد. این مسئله در بخش سازه هم صادق است؛ زمانی که طراحی معماری و طراحی سازه توسط شرکت های کم تجربه به طور کامل جدا شود، یکپارچگی در طراحی از بین رفته و می‌تواند زمینه ساز مشکلاتی در مراحل بعدی پروژه و به خصوص اجرا باشد.

زمانی که یک شرکت معتبر و مجرب طراحی ویلا را برعهده می‌گیرد، روند طراحی ویلا به صورت یک مجموعه دنبال می‌شود و بخش های مختلف در هماهنگی کامل با یگدیگر پیش می‌روند و طی یک فرایند بهینه و منظم در طراحی اصلاحلات احتمالی به حداقل رسیده و ملزومات لازم جهت دستیابی به طرحی منجسم در تمامی ابعاد فراهم می گردد.

مشکل هفتم: عدم توجه کافی به فاز مطالعات پروژه؛ تحقیق و شناخت

در اکثر شرکت های کم تجربه، برخلاف آنچه باید وجود داشته باشد، مراحل پیش از طراحی که شناخت موضوع، بستر، قوانین و مقررات مربوط به پروژه، کسب اطلاعات لازم در خصوص نیازهای کارفرما و … را شامل می‌شود، جایی در فرایند طراحی ندارد. در این شرایط پیش‌برد طراحی پروژه بدون انجام صحیح مراحل پیشین، سبب می‌شود در مراحل بعدی، طرحی مغایر با خواسته های کارفرما و مقررات ساختمانی ارائه گردد که زمینه ایجاد مشکلات بسیاری در روند اجرا و بهره برداری می شود.

مشکل هشتم: عدم ارائه برنامه زمانی و مشاوره متره و برآورد هزینه اجرا

بدلیل عدم دسترسی به متخصصان مدیریت پروژه باتجربه در بسیاری از شرکت ها، برنامه زمانی ارائه شده و مشاوره های لازم در خصوص مقادیر کارهای اجرایی  و بودجه مورد نیاز، ارائه نمی گردد. که می‌تواند مشکلات جدی در خصوص زمان بندی و مسائل مالی برای شما به همراه داشته باشد.

در شرکت هایی که این مرحله طور صحیح انجام می‌شود، اطلاعات لازم اختیار کارفرما قرار می‌گیرد که می‌تواند طبق آن برنامه ریزی های لازم را با اطمینان کافی انجام دهد.

مشکل نهم: عدم آشنایی با استاندارد ها، تکنولوژی و شیوه های نوین ساخت

بسیاری از شرکت ها به دلیل محدود بودن تجربه، عدم آشنایی با شیوه های نوین ساخت و ساز، تکنولوژی های روز و … در روند طراحی و ساخت پروژه از شیوه های قدیمی طراحی و ساخت استفاده می کنند در صورتیکه در بسیاری از موارد میتوان با استفاده روشهای نوین ساختمانی و بهره گیری از اطلاعات و خلاقیت تیم طراحی، ساختمانی طراحی کرد که انرژی کمتری در مراحل ساخت و بهره برداری مصرف کند، آسیب کمتری به محیط زیست وارد کند، عمر مفید بیشتر و نیاز به تعمیرات کمتری داشته باشد، به شکل مطلوب تری به نیاز های کارفرما پاسخگو باشد و در نهایت کیفیت زیست مناسب تری برای کاربران فراهم نماید.

استعلام گواهی صلاحت سازمان برنامه و بودجه کشور

چرا هفت شهر آریا را برای طراحی ویلای خود انتخاب کنیم؟

سابقه درخشان شرکت مهندسان مشاور هفت شهر آریا

مهندسان مشاور هفت شهر آریا بیش از 20 سال سابقه درخشان و صد ها پروژه طراحی و اجرا شده در کل کشور دارد. این مهندسان مشاور در طیف وسیعی از پروژه ها در مقیاس های مختلف از طراحی مجتمع های مسکونی، فرهنگسراها، طراحی های شهرک های صنعتی، طراحی های محوطه و پارک ها تخصصی، طراحی آپارتمان ها، طراحی ویلاهای مسکونی ، طراحی های داخلی فعالیت داشته است که نشانی از سابقه درخشان این مهندسان مشاور است.

کادر مجرب معماری

همکاران شرکت هفت شهر آریا، جمع با تجربه ای از مهندسان معمار، سازه، تاسیسات برقی، تاسیسات مکانیکی و شهرسازی هستند که تجربه طراحی در پروژه های ساختمانی در مقیاس های مختلف در همه کشور را داشته اند. این کادر با تجربه و خبره توانایی انجام منسجم پروژه را دارا هستند و طراحی را با بالاترین کیفیت بالا از مرحله شکل گیری کانسپت تا تهیه نقشه های اجرایی معماری، معماری داخلی، سازه و تاسیسات را انجام دهند. همچنین این تیم فنی قابلیت ارائه خدمات نظارت حین اجرای پروژه را به کارفرمایان محترم میدهند. این کادر با تجربه تضمینی برای ارائه بهترین خدمات طراحی معماری ویلایی برای کافرمایان محترم هستند.

طراحی نقشه های کامل اجرایی و فاز دو

در کشور ما طراحی مرحله دوم یا به عبارتی طراحی فاز دو برای پروژه های بخش خصوصی چندان رایج نیست و عموم نقشه های فاز دو اینگونه پروژه ها شامل کپی کردن جزییات از سایر مراجع ترسیمی است. فقدان نقشه های اجرایی یا فاز دو باعث افت کیفیت زیاد پروژه ویلایی در زمان اجرا می‌شود و در نهایت، اجرای نهایی با کیفیت طرح اولیه نخواهد بود. مهندسان مشاور هفت شهر آریا با قبول کامل مسئولیت، بعد از طراحی مرحله اول، طراحی مرحله دوم را نیز در دستور کار خود قرار می‌دهد و یک آلبوم نقشه کامل فاز دو از معماری، سازه، تاسیسات برقی و تاسیسات مکانیکی تحویل کارفرمای محترم می‌دهد.

طراحی همه جانبه پروژه ویلایی

طراحی جداگانه و جزیره ای مشکل بسیاری از طرح های معماری است. برای طراحی کامل یک ویلا نیازمند طیف مختلفی از متخصصان و کارشناسان است. شرکت هفت شهر آریا با دارا بودن کارشناسان مختلف خبره و با تجربه در زمینه های شهرسازی، معماری ، معماری داخلی، سازه، تاسیسات برقی، تاسیسات مکانیکی توانایی طراحی منسجم و یکپارچه ویلای شما را دارند. این مهندسان به جای طراحی منفصل و جداگانه بخش های مختلف، با هماهنگی و انسجام کامل طراحی بخش های مختلف ویلای شما را انجام میدهند.

ارزش افزوده طراحی اصولی

بسیاری از افراد هزینه طراحی را یک هزینه اضافی برای پروژه می‌پندارند که هزینه های زیادی را بر پروژه تحمیل می‌کند. ولی در واقع به این موضوع باید از زاویه دیگری نگاه کرد. طراحی صحیح و اصولی پروژه از ابتدا اولا باعث صرفه جویی شما در هزینه های ساخت می‌گردد. دوما این هزینه اولیه، باعث صرفه جویی در هزینه های بعدی مثل بازسازی، تعمیر و نگهداری های پروژه خواهد شد سومین نکته که اهمیت زیادی دارد این است که با طراحی مهندسی توسط یک تیم خبره و ساخت با نظارت پروژه ویلایی شما باعث خواهد شد ارزش ملک شما نسبت به پروژه ای که به صورت غیر اصولی طراحی و اجرا شده است افزایش قابل توجهی پیدا نماید. بنابراین طراحی اصولی و مهندسی پروژه ویلایی برای شما ارزش افزوده زیادی را به همراه خواهد داشت.

تعرفه حق الزحمه طراحی ویلا

مهندسان مشاور هفت شهر آریا حق الزحمه متعادلی برای طراحی ویلا در نظر گرفته است که این حق الزحمه برگرفته از حق الزحمه پیش بینی شده مجامع صنفی حرفه ای است. مهندسان مشاور هفت شهر آریا برای طراحی ویلاهای مسکونی چارچوب منسجم و واحدی بر اساس شرح خدمات دارد و در نظر داشته باشید حق الزحمه دریافتی بابت صرفا طراحی فاز یک معماری نیست و کل پروژه شما اعم از سازه، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی و طراحی فضای سبز از مرحله طراحی کانسپ تا مرحله نقشه های فاز دو اجرایی بصورت کامل طراحی می شود.

blank

جمع بندی

در چند دهه گذشته ویلا ها، عمدتا فضاهایی برای استراحت و گذران وقت خصوصی با خانواده و دوستان در مناطق خوش و آب و هوا بوده است. اما با برنامه ریزی و تصمیمات درست ویلا همچنین می‌تواند سرمایه ای باارزش برای شما باشد. پس طراحی ویلای مناسب و باکیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است که شما با سپردن طراحی آن به دست افراد با تجربه و متخصص می‌توانید از جوانب مختلف از کیفیت بالای طراحی ویلای خود مطمئن باشید.

blank

blankسوالی دارید ؟

مستقیم از خودمان بپرسید ! آماده پاسخگویی هستیم